Fără categorie

Amenajare restaurant: 5 sfaturi pentru a obtine un spatiu cat mai primitor

amenajare-restaurant-modern

Cuprins

  1. Amenajarea restaurantului: disponibilitatea spatiului
  2. Amenajarea restaurantului: design si calitate
  3. Amenajarea bucatariei restaurantului
  4. Amenajarea curtii restaurantului
  5. Amenajarea parcarii restaurantului

Amenajarea restaurantului este extrem de importanta. Ea va reprezenta cartea voastra de vizita si este determinanta pentru identitatea brandului. Astfel, inainte de a inaugura spatiul este esential sa aveti totul pus la punct pentru clienti. Zona de luat masa este cea mai importanta. Ea va determina atat starea clientilor, cat si dispinibilitatea lor spre a cheltui.

Amenajarea restaurantului: disponibilitatea spatiului

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand incepeti amenajarea spatiului de luat masa din restaurant este ca acesta sa poata servi cat mai bine scopului. Un restaurant cu specific indian s-ar putea sa nu aiba nevoie de prea mult spatiu de miscare, insa unul care gazduieste evenimente si serate muzicale trebuie sa fie suficient de aerisit incat sa poata permite atat miscarea libera cat si dansul. 

Dimensiunea camerei este esentiala in determinarea scopului. Veti configura mesele in functie de cate persoane pot (si ar trebui) sa serveasca masa simultan. Abia apoi decideti cum doriti sa impartiti spatiul.

Doriti mai multe zone de luat masa, sau o zona deschisa mare?

Doriti sa includeti separeuri care sa poata fi rezervate in avans? 

Tineti cont de aceste detalii inainte de a lua o decizie.

De asemenea, retineti ca si personalul va putea fi mai eficient daca pastrati spatiul cat mai deschis cu putinta. Chelnerii vor putea urmari mai usor zona de luat masa si vor raspunde mult mai prompt solicitarilor clientilor.

Amenajarea restaurantului: design si calitate

Dupa ce ati stabilit exact cum vreti sa fie configurate mesele, trebuie sa luati in vedere design-ul. Sfatul specialistilor este sa nu faceti rabat la calitate, indiferent de specificul restaurantului. Protejati mobilierul cu fete de masa din bumbac de calitate, care sa fie cat mai placute la atingere si usor de curatat si de intretinut. In felul acesta clientii vor avea o experienta placuta chiar inainte de a servi masa.

Amenajare restaurant: 5 sfaturi pentru a obtine un spatiu cat mai primitor

Optati pentru servete sau naproane personalizate, de calitate. Acestea au mai multe functiuni:

Estetic: majoritatea oamenilor sunt vizuali. Acest lucru inseamna ca vor prefera un spatiu primitor in care simt ca se pot deschide. O masa amenajata frumos, imbracata in materiale textile elegante si de calitate vor putea transforma un spatiu mediocru intr-unul special.

Amenajare restaurant: 5 sfaturi pentru a obtine un spatiu cat mai primitor

De protectie: servetele si naproanele sunt excelente pentru a proteja masa de farfuriile si bolurile incinse, de stropii de mancare si de lichidele ce pot intra in fibra lemnului si sa il distruga.

Amenajare restaurant: 5 sfaturi pentru a obtine un spatiu cat mai primitor

De siguranta: avand in vedere usurinta curatarii acestor obiecte textile de calitate, puteti avea siguranta faptului ca veti putea pastra mobilierul cat mai protejat si intr-o stare excelenta pentru cat mai mult timp. Totodata, veti avea clienti multumiti si impresionati. Este mai usor sa inlocuiti un servet, daca s-a produs un accident, decat sa inlocuiti intreaga masa!

Amenajare restaurant: 5 sfaturi pentru a obtine un spatiu cat mai primitor

Amenajarea bucatariei restaurantului

Nu doar zona de servire a mesei este importanta, mai ales atunci cand sunteti la inceput de drum. Bucataria trebuie sa fie amenajata cat mai inteligent, tinand cont in primul rand de organizare! Incepeti prin a tine cont de spatiul fizic al bucatariei si apoi de echipa care va urma sa isi desfasoare activitatea in respectivul spatiu. Este important ca oamenii sa lucreze cat mai ordonat si mai organizat.

Astfel, tineti cont de urmatoarele lucruri:

  • Zona rece: Echipamentele frigorifice – aici intra frigiderele, mesele refrigerante, camerele frigorifice, samd. Acestea trebuie plasate intr-o zona cat mai indepartata fata de zona calda.
  • Zona calda: Masinile de gatit: aceasta zona va fi cat mai aproape de spatiul de luarea mesei. Cuptoarele, plitele, gratarele, samd fac parte din arhitectura unei bucatarii de restaurant si ajuta in procesul de preparare a mancarii.
  • Zona neutra: Spatiul de spalare: aici sunt incluse masinile de spalat vase si uscatoarele. Ele vor reprezenta spatiul intermediar dintre primele doua. 

Amenajarea curtii restaurantului

Multi antreprenori aflati la inceput de drum ignora acest aspect. Curtea restaurantului este primul spatiu in care clientii pasesc, si cel incare se relaxeaza cel mai profund. Din acest motiv va trebui sa acodati o atenie deosebita spatiului exterior. Mentineti specificul (tema) restaurantului si afara. Nu ignorati zona de fumat. Foarte multi clienti sunt fumatori. Si chiar si daca nu sunt fumatori, au prieteni care sunt… iar fumatul social este un trend. Asa ca este posibil ca acel spatiu sa conteze poate mai mult decat cel interior.

Un foisor, bancute cat mai generoase, o masuta discreta cu o scrumiera eleganta pot conta enorm!

Amenajarea parcarii restaurantului

Un ultimul aspect de care va trebui sa tineti cont atunci cand pregatiti inaugurarea unui restaurant este parcarea. Optimizati spatiul in asa fel incat sa existe cat mai multe locuri si sa se poata iesi/intra cat mai usor. Tineti cont ca aproape de intrare sa pastrati si locuri pentru persoane cu handicap. 

Nu in ultimul rand, aveti grija ca si acest spatiu sa fie asfaltat, curat si cat mai estetic!

Asadar, in amenajarea unui restaurant este extrem de important sa tineti cont de cateva considerente practice, estetice si de confort!

Sursa foto: lenjerii-hoteluri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *