Cuprins
- Lasati cat mai multa lumina din exterior sa intre!
- Tineti perdelele de la dus deschise (stranse)!
- Ascundeti mobila care nu este neaparat necesara: optimizati spatiul!
- Folositi mobilier usor si subtire!
- Oglinda
- Idei de amenajare a unei camere de hotel
Daca sunteti managerul unui hotel sau al unei pensiuni si aveti probleme cu dimensiunea camerelor, aflati ca exista cateva trucuri ce v-ar putea ajuta sa obtineti un efect vizual de spatiu. Principalele doua aspecte de care trebuie sa tineti cont sunt lumina (care trebuie sa fie naturala) si ordinea.
Asadar, cititi in continuare pentru a afla mai multe secrete despre amenajarea camerei de hotel/pensiune astfel incat sa para mai mare.
1. Lasati cat mai multa lumina din exterior sa intre!
O camera mica poate lasa adesea impresia rece si neplacuta de pestera. Daca mai tineti si draperiile trase, atunci cu siguranta atmosfera va fi nefasta, oricat de sofisticat ar fi stilul in care a fost amenajata. Din acest motiv specialistii recomanda ca pe timpul zilei sa lasati draperiile si perdelele deschise total. Acest lucru permite luminii naturale sa intre, fapt ce va da o senzatie de spatiu si de confort.
De asemenea, folositi lenjerii de pat albe si culori cat mai deschise pentru perdele, draperii si alte materiale textile. Albul lasa impresia de spatiu.
2. Tineti perdelele de la dus deschise (stranse)!
Si pentru ca tot a venit vorba despre perdele, aceeasi regula se aplica si la dus/cada. O perdea de dus inchisa (trasa peste cada) reduce considerabil spatiul vizual si poate lasa impresia ca o baie ingusta este, de fapt, chiar la jumatate din dimensiune. Acelasi principiu se aplica si in cazul cabinelor de dus cu usa. Singura situatie in care efectul vizual nu este chiar atat de neplacut este atunci cand usile glisante sunt realizate din sticla transparenta, fara niciun fel de model. Totusi, recomandarea este de a glisa separatorul pentru a face baia sa para cat mai spatioasa. Nu afisati prea multe prosoape in baie daca spatiul nu permite. Lasati-le in camera (pe pat sau in dulap).
3. Ascundeti mobila care nu este neaparat necesara: optimizati spatiul!
Scaunele, otomanele si de multe ori masutele de cafea pot fi extrem de neplacute, mai ales atunci cand va loviti de ele din lipsa de spatiu. Ele sunt de efect doar acolo unde camera permite. Daca nu, pot fi mascate in diverse moduri. Nu lasati design-ul urat sa impiedice confortul.
Astfel, puteti impinge scaunul complet sub birou atunci cand el nu este in uz. Cosul de gunoi poate fi mascat intr-un dulap sau intr-un colt care nu este la vedere, iar obiectele inutile de mobilier pot fi aruncate. Cele mici pot fi puse unele sub altele, dupa cum este necesar, astfel incat clientii sa se poata misca in voie.
Optati pentru obiecte care pot avea functiuni multiple. De exemplu, daca vreti sa pastrati un otoman elegant, asigurati-va ca poate servi drept spatiu de depozitare.
4. Folositi mobilier usor si subtire!
Inca o data, crearea iluziei de spatiu are, de fapt, la baza crearea unui sentiment de deschidere. Mobila simplificata, usoara, subtire, moderna permite luminii si aerului sa curga nu doar peste, ci si sub si in jurul ei.
In plus, stilul minimalist modern este tot mai popular. Tocmai din acest motiv este o certitudine ca persoanele cazate se vor simti bine si vor avea o experienta placuta. De asemenea, pe mese puteti opta pentru servete sau naproane in locul clasicelor fete de masa. Iluzia optica pe care acestea o creeaza in spatiul mesei este extrem de favorabila in cazul camerelor mici.
5. Oglinda
Toate spatiile mici ar trebui sa aiba cel putin o oglinda, pentru a crea un sentiment mai mare de deschidere. Aceasta nu doar ca reflecta lumina, ci pacaleste si ochiul, facandu-l sa perceapa spatiul ca fiind mai mare. Asa ca nu trebuie ratata ocazia de a afisa o oglinda cat mai generoasa intr-un spatiu mic.
Asadar, iluzia de spatiu are la baza comprimarea lucrurilor existente si lasarea luminii sa circule cat mai libera prin incapere. Amenajarea unei camere de hotel sau de pensiune ar trebui sa se bazeze pe introducerea cat mai multor surse de lumina (preferabil ca lumina sa fie naturala) si pe curatenie!
Idei de amenajare a unei camere de hotel
Sursa foto: freepik.com, lenjerii-hoteluri.ro